Oι ποικιλίες του καρπού

O καρπός του καφέ μεγαλώνει σε ένα δέντρο που
είναι ένας αειθαλής κορμώδης θάμνος της οικογένειας Rubiaceae, του γένους Coffea το οποίο περιλαμβάνει περίπου 80 είδη.
Οι δύο κυριότερες είναι:
καφές Arabica
καφές canephora ( γνωστός ως Robusta)
Οι δύο κυριότερες είναι:
καφές Arabica
καφές canephora ( γνωστός ως Robusta)
Ο καφές Arabica έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά
περισσότερο συνηθισμένος
λιγότερο πικρός
περισσότερο άρωμα
περισσότερο απαλός
λιγότερο στυφός
καφεϊνη μεταξύ 0,8-1,5 %
ουσιώδη έλαια 18 %
σάκχαρα 8 %
Ο καφές Robusta έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά
περισσότερο σκληρός
περισσότερο πικρός
περισσότερο σώμα
καφεϊνη μεταξύ 1,7-3,5 %
ουσιώδη έλαια 8-9 %
σάκχαρα 5 %
περισσότερο συνηθισμένος
λιγότερο πικρός
περισσότερο άρωμα
περισσότερο απαλός
λιγότερο στυφός
καφεϊνη μεταξύ 0,8-1,5 %
ουσιώδη έλαια 18 %
σάκχαρα 8 %
Ο καφές Robusta έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά
περισσότερο σκληρός
περισσότερο πικρός
περισσότερο σώμα
καφεϊνη μεταξύ 1,7-3,5 %
ουσιώδη έλαια 8-9 %
σάκχαρα 5 %